Skip to main content
32
58

POKAZ KUCHNI MOLEKULARNEJ W ŚLĄSKIEJ WYŻSZEJ SZKOLE MEDYCZNEJ W KATOWICACH

Wersja do wydruku

POKAZ KUCHNI MOLEKULARNEJ
W ŚLĄSKIEJ WYŻSZEJ SZKOLE MEDYCZNEJ W KATOWICACH

Na zaproszenie SWSM w Katowicach w dniu 6 marca 2013r. licealistki naszej szkoły wzięły udział w pokazie kuchni molekularnej. Pokaz przygotował Pan Łukasz Konik – kucharz „ naukowiec”- pasjonata kulinarnej awangardy.

W ponad trzygodzinnym pokazie Pan Łukasz odkrywał tajniki tej eksperymentalnej kuchni poprzez łączenie smaków w nietypowych formach. Uczennice smakowały podczas pokazu potraw przygotowanych w oparach ciekłego azotu, suchego lodu, gotowania w próżni; w kuchni przypominającej bardziej laboratorium niż tradycyjne metody gotowania. Spotkanie poszerzyło naszą wiedzę o nowoczesnych metodach otwierania świata na smaki i aromaty zawarte w produktach oraz było świetną zabawą dla każdego uczestnika spędzenia czasu w atmosferze żartów i dobrego klimatu.
Zobacz zdjęcia

Organizator:
mgr Ewa Brachaniec
mgr Elżbieta Czech

Content
Content